Verschillende fitnessoefeningen die niet mogen ontbreken

Fitness is een gevarieerde sport waarbij je verschillende oefeningen kunt uitoefenen. Fitness zorgt voor een gezonde levensstijl omdat het goed is voor je gezondheid. Het vermindert namelijk de kans op verschillende ziektes. Verder is fitness de ideale sport voor mensen met een drukke dagindeling omdat je zelf kunt kiezen wanneer je gaat. Maar wat kun je nou precies doen in die tijd? En welke oefeningen zijn belangrijk? In dit artikel wordt er beschreven hoe je optimaal gebruik kunt maken van de fitness. 

Compound oefeningen

Als je fitness oefeningen wilt doen, dan kun je het beste compound oefeningen doen. Met compound oefeningen train je meerdere spiergroepen tegelijk waardoor je ook is veel calorieën verbrand. Dus deze oefeningen zijn zeker geschikt als je wilt afvallen. Omdat je oefeningen in sets moet doen kun je zelf bepalen hoelang je ermee bezig wilt zijn. Hier volgen enkele compound oefeningen.

Squat

De letterlijk vertaling van squat is kniebuigen. Je traint er naast je been- en bilspieren ook je buikspieren mee. Je kan hiermee super veel calorieën mee verbranden. Het uitvoeren doe je door je voeten uit elkaar te zetten. Vervolgens hurk je tot je bovenbenen evenwijdig aan de grond staan. Vanuit daar kom je weer langzaam omhoog. Deze oefeningen kun je ook met gewicht uitvoeren om hem zwaarder te maken.

Pull up

Tijdens een pull up train je je bovenlichaam. Naast je rug train je er ook je schouders en biceps mee. Om deze oefening uit te voeren heb je een rekstok nodig. Je houdt de rekstok vast en trekt jezelf tot je kin boven de rekstok. En dan laat je jezelf zakken. Het is een zware oefening. Daarom moet je eerst je spieren losmaken voordat je eraan gaat beginnen. Mocht je het toch al goed onder de knie hebben, dan kun je eventueel gebruik maken van gewichten. Zo blijf je uitdaging houden tijdens de oefeningen.

Hulp nodig?

Het lukt niet iedereen om de fitness oefeningen zelfstandig uit te voeren. Dan is het verstandig om gebruik te maken van een personal training in Roosendaal. Je voorkomt dan blessures. Een personal trainer legt namelijk in detail uit hoe de oefening werkt. Zo voorkom je dat je de oefening verkeerd uit gaat voeren en maak je optimaal gebruik van de oefening.