Lekker buiten zitten

Je hebt een nieuw huis gekocht en bent buiten een mooi terras aan het bouwen met een overkapping. Omdat je ´s avonds lekker buiten wilt zitten wil je een nieuwe heater aanschaffen en zorgen voor buitenverlichting op je terras. In de zomer op zwoele avonden kun je nog lekker lang buiten zitten een boek lezen, maar je wilt natuurlijk niet in het donker zitten. Of in de winter wanneer het al vroeg donker is, maar je vindt je buitenlucht heerlijk, dan wil je ook een verlicht terras hebben. Een nieuwe heater staat op de verlanglijst voor je verjaardag dus ga je eerst op zoek naar buitenverlichting.

Welke buitenverlichting kies je?

Er zijn verschillende soorten buitenverlichting mogelijk om je terras te verlichten in zowel de zomer als de winter. Zo kun je kiezen voor ingebouwde verlichting, verlichting met sensor of solar lampen die werken op zonne-energie. Lampen met een lichtsensor reageren op beweging. Hierbij wordt tegenwoordig vaak gekozen voor led buitenverlichting. Veel zijn energiezuinig en milieuvriendelijk. Daarnaast kunnen ze wel tot 50.000 uren branden en is de lamp vaak al inbegrepen bij je aankoop. Een andere keuze die je kunt maken is om te kiezen voor een RVS buitenlamp. Het heeft een stijlvolle uitstraling en is van hoogwaardige kwaliteit. Tot slot is er een optie om te kiezen voor solar lampen. Deze werken op basis van zonne-energie. Dus wil je gaan voor duurzame verlichting? Dan is het een slimme keuze om hiervoor te kiezen. 

Verlichting met kleur wanneer je wilt

Afhankelijk van welke verlichting je kiest kun je ook een keuze maken voor verlichting met verschillende kleuren. Normale led verlichting is wit van kleur, dit kan wel eens wat fel zijn. Wil je wat meer sfeer toevoegen aan je terras? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor gele of oranje led lampjes. Dit is wat zachter en sfeervoller. Een andere leuke feature bij sommige verlichting is dat je kunt kiezen om een tijd in te stellen voor wanneer je verlichting aan gaat. Tijdens de zwoele zomerse dagen hoeft de verlichting namelijk niet zo lang te branden. In de winter wordt het veel sneller donker en dan wil je natuurlijk dat de verlichting eerder aan gaat. Het is handig dat je een timer kunt instellen voor wanneer de verlichting aan en weer uit gaat.  Genoeg keuzes voor buitenverlichting op je nieuwe terras. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kun je kiezen wat het beste en bij jouw terras past.