Voetbal gokken – de sure bet

Op voetbal gokken is leuk, zeker wanneer je een garantie hebt op winst. Die garantie bestaat helaas niet in de praktijk, maar er is wel zoiets als de sure bet. Wat is dit? De sure bet geeft meer zekerheid dat je in ieder geval ‘iets’ gaat winnen. Hoe dit precies werkt, dat vereist wel de nodige onderzoek. We gaan je meer vertellen over de sure bet.

Hoe werkt voetbal gokken met een sure bet?

De sure bet is niet hetzelfde als twee tegenovergestelde weddenschappen die beide een quotering hebben van 2.00 of hoger. Als dat zo zou zijn, dan zou het casino altijd verliezen. Wel is er sprake van eenzelfde soort concept. Dit is bijvoorbeeld te zien in het volgende voorbeeld:

 • Weddenschap 1: Team A winst – quotering 1,60
   
 • Weddenschap 2: Team B winst – quotering 2,70

In dit geval is de quotering zodanig dat je twee verschillende weddenschappen in kunt zetten, en daarmee altijd wint. In het geval van weddenschap 1 krijg je 0,9x je inzet als winst terug. Bij de tweede weddenschap krijg je 1,1x je inzet terug als winst. Dit moet je eveneens doorberekenen in de inzet die je gaat plaatsen. In het volgende voorbeeld zie je hoe:

 • Weddenschap 1: Team A winst – inzet 10 = wint 16 euro
   
 • Je hebt nu een tweede weddenschap nodig waar je minimaal break-even mee speelt
   
 • Weddenschap 2: Team B winst – inzet 6 = winst 16,20 euro

In bovenstaande voorbeeld win je bij weddenschap 2, en speel je gelijk als weddenschap 1 ‘gebeurt’. Deze weddenschap, de zogenaamde sure bet, is dan ook een soort van zekerheid dat je wint. Een nadeel van deze strategie is dat je nooit veel wint, als je een keer een weddenschap goed hebt. Het is dan ook een strategie van de lange adem.