Streetdance: heel goed voor je lijf!

Iedereen wil hetzelfde: strak in je vel zitten, zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen. Helaas werkt dat niet voor iedereen zo. De meesten van ons zullen daar echt wat moeite voor moeten doen. Dus eten we (redelijk) verantwoord, drinken we vooral veel water en bewegen we zo veel mogelijk. Dat bewegen kun je op veel manieren doen. In het begin van je nieuwe routine zal je er misschien vooral voor kiezen om twee keer per dag een rondje te lopen, maar je zult al snel merken dat dat niet meer genoeg is. Je lijf wil meer en kan ook meer. Dus ga je eens goed om je heen kijken. Er zijn zoveel sporten mogelijk! Kies dan wel direct voor goede, hippe sneakers. Bijvoorbeeld de Mason Garments dames– en herensneakers.

Lekker samen sporten is goed en nog gezellig ook!

En als je dan ook nog kiest voor een sport op muziek, dan weet je zeker dat je er nooit met tegenzin naartoe gaat. Streetdance is zo’n sport. Je hoeft er niet perse dure sportkleding voor aan te schaffen en je hebt al snel een groepje met gelijkgestemden om je heen. Streetdance kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Ik kan me voorstellen dat je niet direct aansluiting vindt in de gevorderden groep. Toch is streetdance heus niet alleen voor jonge meisjes en jongens.
Mason Garments dames

Streetdance zorgt voor vrijheid in je bewegingen

Wanneer je al jaren niet hebt gesport, dan kan de drempel naar de sportschool best heel hoog zijn. Maar wanneer je je aanmeldt voor de beginnersgroep van de lokale dansvereniging, dan weet je zeker dat je in ieder geval een uurtje beweging en gezelligheid in de week hebt. Je zult zien dat je na een aantal lessen al beter durft te bewegen. Want niets is gek en je wordt niet uitgelachen om je bewegingen. Hierdoor word je veel zelfverzekerder en dat straal je al snel uit.

Doe je mee met de voorstelling van de danceschool?

Dat lijkt aan het begin van het seizoen misschien een onmogelijke opgave. Maar je zult zien dat jouw danskwaliteiten met sprongen vooruit gaan, net als je conditie. Het is dan juist leuk om dat aan je familie te laten zien tijdens de jaarlijkse voorstelling. Je zult zien dat het dansen in een groep heerlijk is. Je staat niet alleen op het podium en dat zorgt er voor dat je meer durft en zelfs meer kunt dan je van te voren had gedacht.