Crossbody tas: eindeloos en comfortabel variëren

Het is essentieel voor iedereen. Ooit in je leven komt er een moment dat je het niét kunt missen. Want je hebt altijd meer spullen nodig dan je denkt, er komt altijd wel iets bij vlak voordat je weg moet, en zeker in combinatie met een lange reis – en alles lijkt langer als je zwaar tilt – is comfort belangrijk. Het is mooi, het is handig, het is essentieel. We hebben het natuurlijk over een crossbody tas. Een van de populairste onder de tassen, omdat ze zowel mooi en elegant zijn als goed voor je lichaam als je veel moet dragen.

Wat is een crossbody tas?

De naam spreekt eigenlijk al voor zichzelf. Een crossbody tas is een tas die je kruislings over je lichaam draagt. Uiteraard is dit ook mogelijk met schoudertassen en andere tassen met langere hengsels, maar bij een crossbody tas is alles er zo op ontworpen dat de tas op die manier gedragen word.  Doordat het gewicht bij een crossbody tas niet allemaal op de schouder komt maar verdeeld wordt over het lichaam doordat het hengsel wel over de schouder gedragen wordt maar de tas met spullen zelf aan de andere kant van je lichaam hangt, is een crossbody tas een stuk beter en comfortabeler voor je dan een handtas of een schoudertas die om een schouder gehangen wordt.

Soorten crossbody tas

Omdat de naam natuurlijk alleen gaat over hoe de tas gedragen wordt, kan er eindeloos gevarieerd worden met het uiterlijk van de tassen. En vele modeontwerpers gaan daar ook hard mee aan de slag! Er zijn van veel verschillende bekende en minder bekende merken mooie soorten, vormen en maten een crossbody tas verkrijgbaar. Ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen. De meeste tassen zijn uit leer vervaardigd, maar er zijn ook veel opties van gewoon katoen, synthetische stoffen of luxe buffelleer, runderleer of suède.

Een leren crossbody tas is natuurlijk wel altijd een echte aanrader: van een leren tas heb je jarenlang plezier. Het wordt mooier met gebruik door de jaren heen; de vintage uitstraling van gebruikt of ouder leer gaat nooit uit de mode. Ook is het aanbod van kunstleren crossbody tassen erg groot – en modern kunstleer valt eigenlijk bijna niet meer te onderscheiden van echt leer. Het is een verantwoordelijkere productie en vaak ook wat zachter in prijs!

Maar wat voor soort, maat, kleur, vorm of materiaal jij ook het mooist vindt voor je crossbody tas, ze zijn voor iedereen ideaal!