Verschillende manier voor ontharen

Zowel vrouwen als mannen hebben last van ongewenste haargroei. Erg vervelend, bijna iedereen heeft er dan ook echt een hekel aan. In dit artikel bespreken we verschillende manieren van ontharen. Kom te weten welke manier het beste bij jou past. Met de zomer voor de deur is het nu dé tijd om te ontharen, maar hoe?

 

Scheren

Deze ontharingsmethode is bij iedereen wel bekend. Deze simpele manier van ontharen is snel, pijnloos en effectief. Het scheermesje scheert de haartjes af, de haarwortels blijven dus zitten. Waardoor de haren al snel weer terug komen. Soms komen de stoppels dezelfde dag al.

 

Ontharingscreme

 

Het gebruiken van ontharingscrème is nog een andere ontharingsmethode dat geheel pijnloos is. Het werkt vrij simpel. Breng de crème aan op je benen, bikinilijn of oksels en laat het een aantal minuten zitten. Vervolgens schraap je de crème zo van je huidoppervlakte af met een spatel. Deze spatel zit vaak bij de verpakking in. Het grote voordeel van deze methode is dat je een aantal dagen haarvrij bent. Het duurt wel langer als bijvoorbeeld scheren. Ook heeft het een chemische geur.

Epileren

 

Epileren is de eerste pijnlijke ontharingsmethode die wij in deze blog bespreken. Met een epileerapparaat worden de haartjes met haarzakjes en al verwijderd. Waardoor ze veel minder snel terugkomen. Ze blijven ongeveer één week weg, daarna is het weer tijd voor een momentje pijn lijden tijdens het epileren. Het kan ook zijn dat de haartjes helemaal niet terugkomen op bepaalde plekken.

 

Harsen

Harsen is net als epileren een pijnlijke methode, maar het resultaat is uitstekend. Harsen is snel en doeltreffend. Na een behandeling ben je ongeveer 4 tot 6 weken haarloos. Ook komen de haartjes met regelmatig harsen steeds minder terug.

Laserontharing

 

Als laatste bespreken we een ontharingsmethode dat zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld en wat steeds populairder wordt. Deze ontharingsmethode is steeds populairder aan het worden over de hele wereld. Ook worden de lasers steeds beter en nauwkeuriger, zeker het proberen waard. Op zoek naar laserontharing in Antwerpen? Dan is dit een goed adres. Over laserontharing is nog niet zoveel bekend, waardoor veel mensen nog met vragen zitten. De meest voorkomende vragen geven wij hieronder antwoord op.

 

Is laser ontharen veilig?

Hier kunnen we kort en krachtig over zijn: Ja, laser ontharing is hartstikke veilig. Wel is het belangrijk om een laser ontharing apparaat te gebruiken die is goedgekeurd door keurmerken als de Amerikaanse F.D.A. (Food and Drug Administration), de hoogste autoriteit die medische apparatuur test.

 

 

Is laser ontharen pijnlijk?

Dit is afhankelijk van de te behandelen plek en de pijngrenzen van de persoon in kwestie. De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De meeste mensen kunnen dit gemakkelijk verdragen.